Прес-центр

11.10.2017, м. Київ, сателіт «Сучасний менеджмент функціональної патології шлунково-кишкового тракту у дітей з позиції Римських критеріїв IV» на XII Всеукраїнському Конгресі педіатрів

03.11.2017

 

          11.10.2017 року в рамках XII Всеукраїнського Конгресу педіатрів був проведений сателіт на тему «Сучасний менеджмент функціональної патології шлунково-кишкового тракту у дітей з позиції Римських критеріїв IV».

         

          В рамках сателіту була зібрана рада експертів з питань лікування функціональних розладів у дітей, в склад якої ввійшли:

  • д.м.н., професор Бекетова Галина Володимирівна;
  • д.м.н., професор Шадрін Олег Геннадійович;
  • д.м.н., професор Абатуров Олександр Євгенович;
  • д.м.н., професор Бєлоусова Ольга Юріївна;
  • д.м.н., професор Беш Леся Василівна;
  • д.м.н., професор Величко Валентина Іванівна;
  • д.м.н., професор Дудник Вероніка Михайлівна.

 

 

          В ході сателіту були розглянуті основні зміни в Римських критеріях IV та визначені найбільш актуальні методи терапії функціональних розладів ШКТ у дітей.

          У розрізі кожної окремої патології ШКТ було визначено актуальність та місце застосування Гастритолу, як ефективного та безпечного засобу.

          На завершення сателіту була винесена резолюція з рекомендаціями ради експертів з питань лікування функціональних розладів ШКТ у дітей.

 

Рекомендували:

1.      Звернути увагу керівників закладів охорони здоров’я на необхідність підвищення кваліфікації лікарів-педіатрів та лікарів загальної практики-сімейної медицини з питань дитячої гастроентерології.

2.      В практичній діяльності лікаря загальної практики – сімейної медицини, лікаря педіатра, дитячого гастроентеролога та лікарів суміжних спеціальностей слід керуватися міжнародними стандартами діагностики та лікування ФР ТТ (в тому числі сучасних рекомендацій IV Римського консенсусу з метою уніфікації міждисциплінарного підходу до даної проблеми).

3.      На думку експертів, діти з ФЗ ТТ за відсутності «симптомів тривоги» не потребують застосування інвазивних методів діагностики та «агресивних» методів лікування.

4.      Поява на фармацевтичному ринку України високотехнологічних рослинних лікарських засобів для корекції ФР ТТ, на наш погляд, відкриває широкі перспективи лікування ФЗ ТТ у дітей.

5.      Досвід застосування Гастритолу при функціональній патології у дітей щороку зростає, і отримані дані підтверджують низький рівень  побічних ефектів та високу його ефективність.